Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Taman Nusa park aneb cesta po Indonésii za jeden den

Bali je nejnavštěvovanější ostrov v Indonésii a oblíbená prázdninová destinace s krásnými plážemi, restauracemi, bary a nočním životem. Kromě turistických oblastí s plážemi zde najdete sopky, i nádherné scenérie s rýžovými políčky. Také jedinečná kultura a náboženství dělá Bali stále více a více populárním. Ať už sem přijedete sami nebo s dětmi, určitě si udělejte čas na návštěvu kulturního parku Taman Nusa, kde můžete za jediný den spatřit celé indonéské souostroví a jeho bohaté kulturní dědictví.

KAŽDÝ OSTROV = JINÁ KULTURA

Indonéská kultura je neobyčejně rozmanitá a nemůže být definována pouze jednou kulturou. Každý ostrov a region má svou jedinečnou identitu, která se po staletí vyvíjela. Taman Nusa park nabízí ukázku nesčetných kultur různých etnik Indonésie. Zažijete tu a budete moci prozkoumat odlišnou kulturu Indonésie od pravěku až po současnost. Každé období je tu představeno typickými domy a charakteristickými stavbami. Taman Nusa park zahrnuje sbírku v rekonstruovaných prostorech spolu s řadou exponátů z ostrovů po celé Indonésii. Celý komplex parku je navržen v harmonii s přírodou a jednotlivé stavby sem zapadají a vůbec park nenarušují.

Indonésie - Taman Nusa park

OD PRAVĚKU AŽ PO SOUČASNOST

Cesta parkem začíná v úvodní místnosti nazvané Pesona Indonésie, kde je velký počet fotografií, výtisků a artefaktů ukazujících mimořádnou rozmanitost, která je typická pro Indonésii. Nedaleko se nachází hlediště, kde se konají tradiční taneční představení Barong. Jednodenní cesta historií po Indonésii začíná v pravěku, pokračuje do doby bronzové a dále do období království, kde je znázorněna impozantní zmenšená replika chrámu Borobudur. Poté, co se dozvíte něco o historii, můžete pokračovat do takzvané kulturní vesnice. Kulturní vesnice představuje různorodost indonéské kultury prostřednictvím jejich stavebních návrhů s více než šedesáti autentickými tradičními domy, z nichž některé jsou více než sto let staré. Některé domy jsou převezeny z ostatních ostrovů a přestavěny až na místě. Můžete tu například vstoupit do tradičního domu Lio z ostrova Flores a naučit se starým technikám od tkalce. Dále je tu sbírka staveb z ostrova Sumba s vysoko stoupajícími střechami a nebo ukázka znázorňující tradiční uspořádání domů na Bali. Nejen že budete mít možnost nahlédnout do historie jednotlivých národů, ale také se vám naskytne fascinující pohled na způsob života na mnoha nesrovnatelných ostrovech, které se dnes nazývají Indonésie. 

TIP: Vydejte se na zájezd na Bali a na okolní ostrovy Indonésie. Vybrat si můžete z celé řady zájezdů s českým průvodcem žijícím přímo v destinaci. 

Taman Nusa park

NEZÁVISLOST A SOEKARNO

Z kulturní vesnice můžete pokračovat dolů přes čínskou čtvrť a vstoupíte do rané indonéské éry. Zde se nachází socha Gadjah Mada, chrám Trowulan a brána Sumpah Pemuda – tyto symboly označují začátky sjednocené Indonésie. Přes bránu Sumpah Pemuda se dostanete dále do revoluční éry. Nezávislost Indonésie je zastoupena sochami prvního prezidenta Soekarna, který se zasloužil velkou měrou o nezávislost Indonésie. Je tam i socha vice prezidenta Hatty. Oba stojí před indonéskou deklarací nezávislosti, kterou společně vyhlásili. Současnost tu je zobrazena pomocí miniaturního modelu vlaku, který je postaven na pozadí velkých měst Indonésie a znázorňuje rychlost, jakou se moderní Indonésie rozvíjí. 

Fotogalerie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

další fotografie

BUDOUCNOST INDONÉSIE

"Budoucnost Indonésie" obsahuje knihovnu a tři muzea, která představují základní prvky národního kulturního dědictví a odkaz, jako jsou loutky wayang, batika, tkaní a výšivky. Sapu Lidi knihovna podtrhuje význam budoucnosti poznání i jednoty, zatímco muzeum nabízí pestrou kulturu a minulost. Na konci prohlídky se vám naskytne úžasný výhled z útesu na zelené rýžové terasy a džungli. 

Taman Nusa park

OTEVÍRACÍ DOBA A VSTUPNÉ

Taman Nusa park má rozlohu kolem 15 hektarů a nachází se na útesu s výhledem na řeku Melangit. Leží v okrese Gianyar asi hodinu a půl jízdy autem z Kuty. Má otevřeno každý den od 9 – 17 hodin. Vstupné je rozděleno do třech různých typů balíčků - balíček Culture je za 29 USD/dospělý a 19 USD/dítě a zahrnuje vstupné a návštěvu tradičních obydlí a vstup do muzeí. Balíček Jáva stojí 39 USD/dospělý a 29 USD/dítě a navíc se můžete vyfotografovat v tradičních oděvech a kostýmech. Balíček Barong je za stejnou cenu jako balíček Jáva jen místo fotografií v tradičních kostýmech budete moci shlédnout taneční představení Barong. V parku jsou dvě restaurace - Dapur Nusa a Royal Sidan, kavárny, obchod se suvenýry. Pro ty, kteří chtějí zažít kulturní rozmanitost Indonésie v jednom dni na jednom místě, Taman Nusa je tím ideálním místem. 

Autorka: Jana Švejdová

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 589 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Bali

Originální dovolená Bali za bezkonkureční ceny s individuálním přístupem.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko