Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Bali - vulkány a deštné pralesy

Stále více českých turistů objevuje atraktivní pobřeží indonéského ostrova Bali. Byla by ale škoda celý čas dovolené trávit jen na místní pláži. Tato populární destinace totiž v sobě ukrývá i řadu přírodních a kulturních zajímavostí, které rozhodně doma nenajdete. Pojďme si krok za krokem popsat třeba 4-denní výlet za vulkány a deštnými pralesy.

První zastávkou ve vnitrozemí bude vesnice Garuda s pitoreskními rýžovými políčky na strmých svazích. Tato vesnice je také proslulá vyřezávanými podobenstvími božského poloptáka Garudy, což je symbol státnosti Indonésie.

Přes místo Petulu, kde možná spatříte bělokrké volavky, budete pokračovat vesnickými silničkami do Tampaksiringu. Tam navštívíte jeden z nejdůležitějších očistných chrámů - Tirta Empul. Věřící sem přijíždějí vykoupat se ve starověkých nádržích s posvátnou vodou s magickými a léčivými účinky. Pak budete stoupat po úrodných sopečných svazích a v místě Kintamani se vám naskytne velkolepý pohled z okraje kaldery vulkánu Penulisan (průměr 12 km) na kráterové jezero a činný, mohutný vulkán Batur (1 717 m). Oběd se podává v jedné z restaurací s výhledem na toto gigantické přírodní panorama. Přenocujete přímo na úpatí vulkánu Batur.

Druhý den vás čeká výstup na sopku Batur. Ve 3 h ráno vyrazíte z hotelu vzhůru, pouze s baterkou a s horským vůdcem do míst, kde sídlí bohové. Nočním chladem půjdete po cestičkách ze zvětralé lávy. Po dvouapůlhodinové námaze vám bude odměnou pohled na vycházející tropické slunce nad nejvyšší lombockou sopkou Gunung Rinjani a lehká snídaně s horkými nápoji na okraji kráteru. Při výstupu i sestupu je k dipozici nosič. Následuje relaxace v termálních pramenech. Po obědě pokračuje putování za něčím naprosto mimořádným - na lodičce přeplujete na druhý břeh jezera Batur do vesnice původních obyvatel Bali, kteří vyznávají jedinečný kult mrtvých. Tato vesnice dostala své jméno od slov taru (strom) a menyan (voňavý). Obyvatelé Trunyanu pokládají totiž své zesnulé pod vonný strom a částečně zahalené do plátna je nechávají svému osudu, přičemž vůně ze stromu neutralizuje hnilobný zápach. Lebky svých předků pak pokládají na vyhrazené místo. I přes zdejší zvláštnosti se nemusíte bát žádných děsivých vzpomínek. Na lodičce vás dopravíme z “onoho břehu” zpět a dále pojedete směr Ubud, kde se ubytujete.

Další den se nejprve vydáte na návštěvu tradičního trhu. Program pak pokračuje jedenapůlhodinovým nenáročným trekkingem v blízkosti Ubudu s pěknou vyhlídkou na kopcovitou krajinu. Posilnění v podobě smažených banánů (známé pisang goreng), balijských koláčů a kávy dostanete v jednom tradičním „warungu“. Goa Gajah je chrámový komplex, jehož součástí je i jeskyně z 11. století, která sloužila hinduistickým a buddhistickým mnichům k meditacím. Shlédnete tady v kameni vyhotovené podobenství boha se sloní hlavou - Ganéši. Po obědě pokračuje vaše cestování opět do hor, ale tentokrát do Bedugulské oblasti, kde v příjemně chladném klimatu balijských hor přenocujete.

Čtvrtý a poslední den vašeho putování se vydáte poklidnou klikatou cestou s „dechberoucími“, stále se měnícími výhledy do údolí do horské oblasti Bratanského průsmyku. Při cestě uvidíte tři kráterová jezera - Bratan, Buyan, Tamblingan. U posledního z nich si uděláte cca jdenapůlhodinový nenáročný trekking v husté džungli. Potom se už ale budete vracet zpět ke kráterovému jezeru Bratan, kde navštívíte známý, často fotografovaný jezerní chrám Ulun Danu. V období dešťů, kdy bývá chrám často zahalen mlhou, působí velice mysticky. Pokračujete do osady Candi Kuning, která je proslulá svými trhy s kořením, ovocem a orchidejemi. Odpoledne následuje v idylické vesnici Mengwi návštěva královského chrámu Taman Ayun z období dynastie Gelgel. Závěrečným bodem programu je pak špička celé okružní jízdy - mořský chrám Tanah Lot, který je malebně postaven na skále čnějící z moře asi 200 m od pobřeží.

Poznávací programy (stačí 2 účastníci) i pobytové zájezdy s možností výletů vám na Bali zajistí CK Blue Sky Travel.

- PR článek -

Blue Sky Travel
Na Perštýně 1
110 00  Praha 1
Tel: 220 220 210

sales@blueskytravel.cz
www.blueskytravel.cz

Článek byl zobrazen 6 225 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Bali

Originální dovolená Bali za bezkonkureční ceny s individuálním přístupem.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko