Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Moluky - souostroví v Indonésii

Moluky jsou souostroví v Indonésii, nacházející se východně od Celebesu a západně od Nové Guiney. Jsou součástí širšího Malajského souostroví. Molucké souostroví, v Indonésii zvané Maluku se rozkládá na území rozsáhlém jako střední Evropa.

Krvavý etnicko-náboženský konflikt z posledních let patří naštěstí již minulosti, a tak dlouhou dobu uzavřená oblast pro turistiku, těm podnikavějším turistům (chcete-li cestovatelům) nic nebrání tyto idylické ostrovy znovu navštívit. Čeká je tu vzácné koření, pralesní treky a překrásné koupání a šnorchlování na dosud nezničených a turisticky neobjevených místech.

Ostrovy jsou většinou hornaté, na některých jsou aktivní sopky, a vyznačují se vlhkým podnebím. Vegetace je velmi bujná - charakteristické jsou deštné pralesy, ságo, rýže a koření - mj. muškátový oříšek a hřebíček.

Vývoj na Molukách neprobíhal nikdy stejnoměrně. Jedná se totiž o geograficky velmi rozsáhlé území, na kterém je doprava oříškem i dnes, natož před stovkami let. Proto se na severních Molukách utvořila protiváha křesťanských středních a jižních Moluk, sultanáty Ternate, Tidore, Bacan a Jailolo, které spolu sice vedly neustálé války, ale jejichž jednotícím prvkem byl islám.

Hlavním městem provincie Moluky (Propinsi Maluku) je Kota Ambon, a náleží sem ještě velké ostrovy Seram a Buru, menší souostroví Lease, Banda, Geser- Gorom, Watubela, Tayand, Kei, Aru, Tanimbar, Damar, Babar, Leti a Wetar. Kromě Ambonu jsou jedinými dalšími městy hodnými tohoto titulu pouze Tual (Kei) a Masohi (Seram).

I v dnešní moderní době běží život na Molukách poklidným původním tempem. Bez nadsázky lze říci, že Moluky jsou pro zkušeného turistu krajem neomezených možností a v dnešní době jsou z 99,9 % bezpečné. Zbývající 0,1 % se vztahuje na případy, kdy se ocitnete ve špatnou dobu na špatném místě - velmi pravděpodobně by to mohlo být v Ambonu.

Moluky nabízejí nepřeberné možnosti relaxace na plážích, poznávání domorodého způsobu života, unikátní faunu, nádherné korálové útesy, relikty z různých historických období, výstupy na sopky či přechody horských pohoří.

Pohostinnost místních obyvatel, kteří patří možná k těm nejpřátelštějším a v původním slova smyslu nejpohodovějším lidem v Indonésii se smyslem pro zábavu a humor je pověstná. Bez znalostí základů indonéštiny a bez nejméně měsíce času pro každou oblast však můžete na Moluky zapomenout.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 4 705 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Bali

Originální dovolená Bali za bezkonkureční ceny s individuálním přístupem.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko